Diensten

Inloggen / uitloggen

Inloggen / registreren voor Instanties

Meedoen

Informatie voor u

Samenwerking

Informatie voor partners en sponsors 

Contact

Al onze contact gegevens

Afspraak maken

Afspraak inplannen

Fietsenwerkplaats

De fietsenwerkplaats is voor ons een middel om naast kennis en vaardigheden van de fietstechniek een positieve werkhouding te ontwikkelen. De werkzaamheden binnen de fietsenwerkplaats zijn gelijk aan de werkzaamheden die in een regulier productiebedrijf voorkomen. Zonder werkdruk, maar wel met een voortvarende aanpak waar heldere doelen gesteld worden en deelnemers aangesproken worden op hun verantwoordelijkheden.

De fietsenwerkplaats is onderverdeeld in onderstaande werkzaamheden:

  • Ophalen en registreren van fietsen.
  • Inventarisatie prijscategorie, benodigde reparaties, benodigde onderdelen.
  • Uitvoeren reparaties, onderverdeeld in Klasse A (eenvoudig), Klasse B (gemiddeld) en Klasse C (moeilijk).
  • Schoonmaken en demontage. 
  • Voorraadbeheer gebruikte en nieuwe onderdelen.

Ook de afgeleide taken, zoals administratie, logistiek en huishoudelijk werk worden binnen het leerwerkbedrijf EcoWare uitgevoerd.

Door de diversiteit van de werkzaamheden krijgen deelnemers de kans om inzicht te krijgen in hun mogelijkheden en te ontdekken waar hun kracht ligt. Om vervolgens heel gericht te gaan solliciteren of een opleiding te gaan volgen.

De fietsen die de werkplaats verlaten vinden hun weg naar maatschappelijke doelgroepen. Een deel van de fietsen gaat naar de deelnemers aan een re-integratietraject, om op deze manier de drempel van vervoer weg te nemen. Een andere instelling die gebruik maakt van de fietsen is Stichting Leergeld om kinderen uit minima gezinnen van een fiets te voorzien.

Laptops en Pc's uitgegeven

Fietsen uitgegeven

Laatste nieuws

Stichting Ecoware start met project JO!

Stichting Ecoware start met project JO!

  JO? Ja Jongeren Online/Offline. Met het project JO, krijgen c.a. 25 Jongeren in de Gemeente Zoetermeer in 2022 tussen de 18 en de 23 jaar de kans om Online/Offline mee te doen. Zij kunnen indien zij niet beschikken over een fiets/computer of laptop deze (laten)...

Lees meer
Talenten op de werkvloer

Talenten op de werkvloer

  Vandaag leerlingen over de vloer gehad van Het Beroepscollege Zoetermeer. Wat een toppers. Zeer gedreven en geconcentreerd een fiets in elkaar gezet. #OnStage #snuffelstage #vertrouwenindetoekomst  

Lees meer

Contact

2 + 12 =

Edisonstraat 104, 2723 RR Zoetermeer

079 343 6020

info@ecoware.nl

Sponsoren