Diensten

Inloggen / uitloggen

Inloggen / registreren voor Instanties

Meedoen

Informatie voor u

Samenwerking

Informatie voor partners en sponsors 

Contact

Al onze contact gegevens

Afspraak maken

Afspraak inplannen

Het UWV Werkfit samen met EcoWare

Het UWV kan u een voorstel doen tot een ‘Werkfit maken’ traject via Ecoware of u doet dat zelf. Dit is een voorbereidingstraject op het arbeidsproces: het is bedoeld voor mensen die nog niet helemaal klaar zijn om de arbeidsmarkt op te gaan. UWV biedt “Werkfit maken” trajecten aan voor mensen met een WIA, WGA- of ZW-uitkering.

Stichting Ecoware verzorgt ‘Werkfit Maken’-trajecten en levert met haar product en dienstverlening gelijk een bijdragen aan de samenleving voor mensen om mee te kunnen doen.  Wilt u werken in een omgeving met fiets- of ICT-techniek laat dit dan weten via uw UWV contactpersoon of rechtstreeks via contact.

Wat is ‘Werkfit maken’?
Dit traject wordt door het UWV ingezet en betaald om u klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Een dergelijk traject is de eerste laagdrempelige stap voor iemand om weer deel uit te maken van de samenleving: het biedt afleiding, structuur en ritme, het doorbreekt het sociaal isolement, bovendien geeft het zelfvertrouwen en een goed gevoel om ergens bij te horen.

Het is dus niet de bedoeling dat u direct actief gaat solliciteren en alleen maar gefocust bent om zo snel mogelijk betaald werk te vinden. Nee, het is de bedoeling dat u uzelf zó fit gaat voelen dat u, ondanks eventuele beperkingen, zin hebt om werk te gaan zoeken.

Het is een positief traject. Het UWV betaalt de begeleiding en stemt af hoe lang het traject zal lopen en welke aandachtspunten er zijn. Elk traject is anders omdat iedereen andere mogelijkheden en een ander verleden heeft. Dat noemen wij maatwerk.

Het UWV onderscheidt de volgende activiteiten:

Bij het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit:
Hier ligt de focus op het verhogen van de fysieke en psychische weerbaarheid. Wanneer u belemmeringen ondervindt gaan we samen op zoek naar hoe je deze kunt verminderen of u leert er zo mee om te gaan dat de belemmeringen u niet langer tegenhouden in je terugkeer op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen:
Wij gaan samen u talenten, ervaring en mogelijkheden in relatie tot de arbeidsmarkt in kaart brengen. Hierdoor wordt duidelijk waar voor jou de beste kansen liggen en in welke richting we gaan zoeken naar uw nieuwe werkgever. Dit wordt een baan die past bij uw mogelijkheden, opleiding, interesses, affiniteiten en werkervaring.

Het versterken van werknemersvaardigheden
Het kan gebeuren dat u al wat langer uit het arbeidsproces bent. Er wordt gewerkt aan het (weer) opbouwen van een arbeidsritme en de vaardigheden die nodig zijn om een goed werknemer en collega te zijn.  De in te zetten instrumenten worden in overleg gekozen en op jouw persoonlijke situatie aangepast.

We heten je harte welkom voor een intake bij EcoWare om samen met u te werken aan uw perspectief.

Klik hier voor de privacyregeling UWV Werkfittraject

Klik hier voor de klachtenregeling UWV Werkfittraject

Laptops en Pc's uitgegeven

Fietsen uitgegeven

Laatste nieuws

Stichting Ecoware start met project JO!

Stichting Ecoware start met project JO!

  JO? Ja Jongeren Online/Offline. Met het project JO, krijgen c.a. 25 Jongeren in de Gemeente Zoetermeer in 2022 tussen de 18 en de 23 jaar de kans om Online/Offline mee te doen. Zij kunnen indien zij niet beschikken over een fiets/computer of laptop deze (laten)...

Lees meer
Talenten op de werkvloer

Talenten op de werkvloer

  Vandaag leerlingen over de vloer gehad van Het Beroepscollege Zoetermeer. Wat een toppers. Zeer gedreven en geconcentreerd een fiets in elkaar gezet. #OnStage #snuffelstage #vertrouwenindetoekomst  

Lees meer

Contact

7 + 1 =

Edisonstraat 104, 2723 RR Zoetermeer

079 343 6020

info@ecoware.nl

Sponsoren