JO? Ja Jongeren Online/Offline. Met het project JO, krijgen c.a. 25 Jongeren in de Gemeente Zoetermeer in 2022 tussen de 18 en de 23 jaar de kans om Online/Offline mee te doen.

Zij kunnen indien zij niet beschikken over een fiets/computer of laptop deze (laten) aanvragen bij stichting EcoWare. De gemeente heeft hiervoor ook kleine subsidie beschikbaar gesteld. Ook kunnen zij indien de aanvraag is goedgekeurd een paar uur bijvoorbeeld meelopen met een echte fietsenmaker of een Webinar volgen. Daarmee worden zij zich er bewust van dat een goed onderhouden fiets bijdraagt aan hun veiligheid in het verkeer en wellicht vinden ze het werk ook leuk. Indien de jongeren geheel niet of slecht bekend zijn met het gebruik van een laptop of computer dan kunnen zij daarin ook onderricht ontvangen. Laatste wordt verzorgd in samenwerking met de stichting YOE die dit belangloos verzorgt. Indien jijzelf meer over dit project wilt weten en/of een aanvraag wilt doen of u doet dit als tussenpersoon dan kunt u dit doen op de site van https://www.EcoWare.nl/project-JO

Van 4 t/m 18 jaar?
Voor een kindpas, computer/laptop, fiets of sport en cultuur etc. kunnen kinderen om mee te doen (aanvragers) in de leeftijd van 4 tot 18 jaar terecht bij Leergeld Zuid Holland Midden, via www.elkkinddoetmee.nl. Dit indien de ouders/voogden/verzorgers niet voldoende toereikende financiële middelen hebben.