Diensten

Inloggen / uitloggen

Inloggen / registreren voor Instanties

Meedoen

Informatie voor u

Samenwerking

Informatie voor partners en sponsors 

Contact

Al onze contact gegevens

Afspraak maken

Afspraak inplannen

Computerwerkplaats

De ICT-werkplaats van EcoWare is voor ons een middel om naast ICT-kennis en -vaardigheden een positieve werkhouding te ontwikkelen. De werkzaamheden binnen de ICT-werkplaats zijn gelijk aan de werkzaamheden die in een regulier productiebedrijf voorkomen. Zonder werkdruk, maar wel met een voortvarende aanpak waar heldere doelen gesteld worden en deelnemers aangesproken worden op hun verantwoordelijkheden.

De werkplaats ICT is onderverdeeld in onderstaande werkzaamheden:

  • Ophalen van ICT-materiaal bij donateurs.
  • Registratie ICT-materiaal.
  • Computers wipen, testen, schoonmaken, upgraden en installeren.
  • Randapparatuur, zoals schermen, printers e.d. testen en schoonmaken.
  • Milieuvriendelijk afvoeren van niet bruikbaar materiaal.

Ook de afgeleide taken, zoals administratie, logistiek en huishoudelijk werk worden binnen het leerwerkbedrijf EcoWare uitgevoerd.

Door de diversiteit van de werkzaamheden krijgen deelnemers de kans om inzicht te krijgen in hun mogelijkheden en te ontdekken waar hun kracht ligt. Om vervolgens heel gericht te gaan solliciteren of een opleiding te gaan volgen.

De computers die de werkplaats verlaten vinden hun weg naar maatschappelijke doelgroepen zoals bijvoorbeeld scholen, stichtingen en verenigingen. Een deel van de computers gaat naar de deelnemers aan een re-integratietraject, om op deze manier het solliciteren te vereenvoudigen. Een andere instelling die gebruik maakt van de computers is Stichting Leergeld om kinderen uit minimagezinnen van een computer te voorzien.

Laptops en Pc's uitgegeven

Fietsen uitgegeven

Laatste nieuws

Stichting Ecoware start met project JO!

Stichting Ecoware start met project JO!

  JO? Ja Jongeren Online/Offline. Met het project JO, krijgen c.a. 25 Jongeren in de Gemeente Zoetermeer in 2022 tussen de 18 en de 23 jaar de kans om Online/Offline mee te doen. Zij kunnen indien zij niet beschikken over een fiets/computer of laptop deze (laten)...

Lees meer
Talenten op de werkvloer

Talenten op de werkvloer

  Vandaag leerlingen over de vloer gehad van Het Beroepscollege Zoetermeer. Wat een toppers. Zeer gedreven en geconcentreerd een fiets in elkaar gezet. #OnStage #snuffelstage #vertrouwenindetoekomst  

Lees meer

Contact

11 + 4 =

Edisonstraat 104, 2723 RR Zoetermeer

079 343 6020

info@ecoware.nl

Sponsoren