Donaties

Als apparatuur in uw organisatie niet meer aan de eisen voldoet, betekent dit niet dat zij niet meer bruikbaar is. Zo kan een economisch afgeschreven computer vaak nog uitstekend van pas komen.

Voor onze ict werkplaats verzamelen wij deze gebruikte en economisch afgeschreven computers en randapparatuur bij bedrijven en overheidsinstellingen om deze vervolgens in onze werkplaats weer een tweede leven te geven. Zo kunnen wij betaalbare ict oplossingen aanbieden aan scholen, maatschappelijke instellingen en doelgroepen. Een telefoontje of mailtje is voldoende. Wij komen de apparatuur graag bij u ophalen.

EcoWare hanteert donatieovereenkomsten, die door beide partijen worden ondertekend. In deze overeenkomst geeft u, als donateur, toestemming voor de overdracht van de apparatuur. EcoWare is verantwoordelijk voor de gegevensverwijdering, het zogenaamde wipen. Alle achtergebleven informatie van door u gedoneerde computers wordt definitief verwijderd door gebruik te maken van speciale hard- en software, van YouWipe. Daarmee is het terughalen van bestanden nooit meer mogelijk. Als de harde schijf volledig is gewist, genereert Youwipe een rapportage waarin het wipe proces in detail is vastgelegd. Als donateur ontvangt u deze ter bevestiging van de definitieve verwijdering van uw informatie. Meer informatie over het verwijderen van data vind u op de website van

Youwipe

.
Apparatuur die wij niet hergebruiken wordt op milieu verantwoorde wijze aangeboden aan de afvalverwerking. Als dank voor uw donatie kunt u naamsvermelding krijgen op onze website en mogelijk andere publicaties. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg.